Baarmoeder - Fertiliteitsmassage

De baarmoeder en haar fertiliteitsorganen, eierstokken en eileiders, zijn belangrijke organen en zij  hebben veel invloed op je leven als vrouw. Vanaf de 1ste menstruatie, vruchtbare periode, zwangerschap, in de na de geboorte tijd en in de overgangsperiode, de menopauze, gebeurt er lichamelijk o.a. door invloed van de  hormonen. en  mentaal maar ook energetisch heel veel

Geeft je vrouw zijn en vruchtbaarheid een boost

Vrouw van de Roos werkt  holistisch en kijkt verder dan je lichaam- en mentale gezondheid. Als holistisch therapeut kijk ik naar de mens als geheel en richt ik mij op het vinden van de oorzaken van verschillende klachten en/of problemen.

Bij VROUW VAN DE ROOS kun je terecht voor baarmoeder en fertiliteitsmassage o.a. om de kans op zwanger worden te vergroten. Deze vorm van masseren is een zeer oude massage vorm die wordt gebruikt om het welzijn van de baarmoeder te bevorderen.

Het zorgt er ook voor dat de vruchtbaarheid bij vrouwen wordt vergroot. Door mij in te zetten als holistische therapeut, kan ik je helpen bij deze holistische reis naar het moederschap. Wil je meer weten over de voordelen van een baarmoeder of fertiliteitsmassage? Lees hieronder dan vooral verder

Wat is baarmoeder- en fertiliteitsmassage?

Baarmoeder- en fertiliteitsmassage is meer dan alleen een massage; het is een holistische benadering van gezondheid en vruchtbaarheid. Met specifieke massagetechnieken op je buik en rug verbeteren we de bloedcirculatie naar jouw baarmoeder, kalmeren we je zenuwstelsel en laten we emotionele spanning los. Dit bevordert het oplossen van blokkades en herstelt de balans in je voortplantingssysteem.

Wat doet baarmoeder- en fertiliteitsmassage voor jou?

De voordelen die je kunt ervaren, zijn veelzijdig:

 • Bevordering van mijn bloedcirculatie: Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en verbetert de gezondheid van mijn baarmoeder.
 • Versterking van mijn zenuwstelsel: Kalmeert mijn lichaam, vermindert stress en draagt bij aan een gezonde hormoonbalans.
 • Emotionele release: De massage kan opgeslagen emotionele spanning vrijmaken, waardoor ruimte ontstaat voor positieve energie.
 • Balans in mijn hormonen: Corrigeert hormonale onbalans en draagt bij aan een gezonde menstruatiecyclus.
 • Verbetering van mijn vruchtbaarheid: Optimaliseert de gezondheid van mijn baarmoeder en eierstokken, wat de kans op conceptie vergroot.

Voor wie is baarmoeder- en fertiliteitsmassage?

Deze benadering is geschikt voor:

 • Vrouwen die zich voorbereiden op conceptie.
 • Vrouwen met onregelmatige menstruatiecycli.
 • Vrouwen met PCOS of endometriose.
 • Vrouwen die vruchtbaarheidsbehandelingen overwegen.
 • Vrouwen die hun vruchtbaarheid willen optimaliseren.
 • Vrouwen die baarmoeder- of menstruatieklachten ervaren.

Wat kan je verwachten?

Voorafgaand aan het eerste consult zal Vrouw van de Roos altijd eerst een intake gesprek plannen in mijn praktijk in Lottum om elkaar beter te leren kennen. Tijdens de eerste afspraak bespreken en gebruiken we deze tijd ook om je op je gemak te stellen, dat jij je prettig en veilig voelt bij mij en mijn praktijk Tijdens dit Intake gesprek stel ik jou vragen over je levensloop als vrouw vanaf de eerste menstruatie tot heden. In dit gesprek wordt duidelijk welke aandacht ik aan jou mag geven in de massage,  lichamelijk- en mentale gezondheid met bijv, voedingsadvies maar ook in je energetisch veld. Daarna plannen we de 1ste afspraak voor een massage, Je krijgt na de eerste massage adviezen en tips mee naar huis. Deze massages zijn een meerwaarde rondom alles van je VROUW zijn!

Na afloop van de baarmoeder en fertiliteit massage kan ik nog even bespreken hoe het voor je is geweest en of je nog resterende vragen hebt. Eventueel kan ik een vervolgafspraak inplannen, maar voel je hier zeker niet toe verplicht.

Als je specifieke wensen of fysieke klachten hebt, dan hoor we het heel graag bij je boeking.

Wat is een baarmoedermassage?

Bij een baarmoedermassage worden je (onder)rug en buik gemasseerd. Dit verbetert de beweeglijkheid en doorbloeding van je baarmoeder en eierstokken, waardoor de algehele gezondheid van je baarmoeder wordt bevorderd.

Dit is met name heel belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Daarom wordt het ook wel fertiliteitsmassage of vruchtbaarheidsmassage genoemd. De massage helpt ook bij het verhelpen van andere klachten, zoals endometriose, PCOS en geblokkeerde eileiders.

Overige klachten

Een baarmoedermassage helpt niet alleen bij onvruchtbaarheid, maar ook bij andere baarmoeder gerelateerde klachten, zoals endometriose, PCOS en geblokkeerde eileiders. Wanneer je een iets gekantelde baarmoeder hebt, helpt de massage om deze weer beter te positioneren. Daarnaast helpt het bij de afbraak van littekenweefsel (bijvoorbeeld na een keizersnede) en worden stresshormonen verminderd, waardoor je meer ontspannen raakt.

 De massage heeft een detox-effect, omdat de lever gestimuleerd wordt om overtollige gifstoffen te verwijderen. Deze gifstoffen kunnen zorgen voor hormonale disbalans en verstoren je menstruatiecyclus. Ook wordt de lymfestroming verbeterd, wat een positieve invloed heeft op je immuunsysteem.

Als je zwanger wilt worden

Een fertiliteitsmassage is ontzettend heilzaam voor de conditie van je baarmoeder. Doordat de massage de doorbloeding van de baarmoeder verbetert, zorgt het voor meer verse bloedtoevoer, waardoor de kwaliteit van het baarmoederslijmvlies beter wordt. Dit bevordert de bevruchting en zorgt ervoor dat een bevruchte eicel zich beter kan innestelen en beter gevoed wordt.

De massage verbetert daarnaast de kwaliteit van je eicellen en helpt bij het reguleren van je cyclus. Daarnaast krijgt het baarmoederslijmvlies de juiste dikte en komt de hormoonhuishouding weer in balans. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd. Alles bij elkaar geeft het je vruchtbaarheid een enorme boost en zorgt het ervoor dat je baarmoeder een gezonde omgeving wordt voor jouw toekomstige baby.

 

Wanneer kom je voor een massage?

Als je zwanger probeert te worden, dan kom je zo kort mogelijk voor je eisprong. Wanneer dat niet uitkomt, dan kom je in je vruchtbare periode, na je menstruatie en voor je eisprong.

Wanneer je in een medisch vruchtbaarheidstraject zit kom je kort voor de inseminatie of terugplaatsing.

Wanneer er een pick-up en terugplaatsing gebeurt binnen één cyclus, is het aan te bevelen om zowel voor de pick-up als voor de terugplaatsing langs te komen voor een fertiliteitsmassage.

Wanneer je niet probeert zwanger te worden, maar andere klachten hebt, dan kom je het liefst vlak na het einde van je menstruatie, maar in ieder geval niet wanneer je menstrueert.

Hoe verloopt de massage?

Tijdens de baarmoedermassage worden je rug en buik gemasseerd. Je houdt je ondergoed aan en trekt makkelijk zittende kleding aan. Je neemt een sjaal mee die je na de massage om je buik bindt, zodat deze warm blijft.

De fertiliteitsmassage vindt plaats in mijn praktijk Vrouw van de Roos in Lottum, op een comfortabele massagetafel, in een ontspannen sfeer. In mijn praktijk werk ik alleen met 100% pure biologische oliën en kruiden.

Je  krijgt na deze massage altijd informatie en een tasje met producten mee voor thuis,  ter bevordering van je baarmoeder gezondheid en vruchtbaarheid 

Je krijgt tijdens het hele traject, persoonlijke begeleiding en aandacht van Vrouw van de Roos

Producten voor de extra ondersteuning voor je baarmoeder en fertiliteit zijn te koop in mijn praktijk.

Om je baarmoeder gezondheid nog meer te bevorderen kun je ook bij Vrouw van de Roos een yoni-steam sessie boeken 

Voor meer informatie en vragen mag je me gerust bellen of mailen!

 

Tarieven

Intake- gesprek van 1,5 uur      €75,00

Baarmoeder – en fertiliteit massage per behandeling; € 90,00