Bengkung Bellybind

Liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied. Na negen maanden je baby in je buik gedragen te hebben, kan je buik ineens leeg aanvoelen. Soms kan dit heel onwerkelijk zijn en overvalt je een gevoel van verlatenheid. Een Bengkung Belly Bind geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, waardoor je je zowel fysiek als emotioneel gesteund voelt.

In het “IK KOESTER DE MOEDER IN MIJ” kraamtijd geeft VROUW VAN DE ROOS ook Bengkung Bellybind

 

Het pakket bestaat uit 3 behandelingen, waarin je buikgebied door middel van lichaamswerk, moxa en een castorolie pakking wordt voorbereid op het Belly Binden. Vrouw van de Roos komt hiervoor bij je thuis.

De eerste sessie vindt bij voorkeur 4-7 dagen na je bevalling plaats. Na een keizersnede kijken we samen hoe snel het voor jou goed voelt de buikwikkel om te doen. Het is in elk geval erg belangrijk de wond eerst goed te laten genezen. Bij de meeste vrouwen is dat na ongeveer 4 tot 6 weken.

Tussen de afspraken in zitten doorgaans 5-7 dagen. Vrouw van de Roos leert je aan hoe jij of je partner de doek bij jou om kan doen. We maken tijdens deze sessie een filmpje waar jezelf een instructie video maakt, om alles nog eens goed te kunnen nakijken.

Meestal voel je vanzelf na 6 tot 8 weken dat je het Belly Binden niet meer nodig hebt. Dan kun je de Bengkung buikwikkel terugbrengen of -sturen.

Bij VROUW VAN DE ROOS hoef je géén borg te betalen!
Zorg er aub voor dat er tijdens sessies aan huis nog iemand aanwezig is om voor je baby te kunnen zorgen, zodat we jou de best mogelijke aandacht kunnen geven!
Bengkung Belly Binding maakt ook deel uit van de luxere versies van de IK KOESTER DE MOEDER IN MIJ behandelingen.

Wat is Bengkung Belly Bind?

Bengkung Belly Binding is een traditioneel Maleisische methode van buikbinden voor een pas bevallen vrouw door middel van een lange lap (10-17 meter) katoenen stof. 

 

Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om je buikgebied te helpen helen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. 

 

Een Bengkung buikwikkel biedt je 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap.

 

Functie van de Belly Bind

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en extra gewicht vast. Dit heeft een reden; je baby wordt als het ware omringd door vet, lucht en water om beschermd te zijn. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd. Het is met behulp van de belly bind dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso, waardoor na de bevalling dit gebied als het ware gesloten wordt.

Voordelen van de Belly Bind

Naast alle fysieke voordelen van de buikwikkeling krijg ik vaak terug dat vrouwen zich letterlijk gesteund voelen en beter bij zichzelf kunnen blijven in de soms overweldigende periode na de bevalling. Tevens zorgt het ervoor dat het hele buikgebied aangenaam warm blijft zodat de warmte zijn werk kan doen bij het herstel en ervaar je minder nek- en bovenrugklachten bij het (borst)voeden. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de belly bind om.

Hoe gebruik je een buikwikkel?

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur gedurende de nacht voldoende.

De belly bind is tot ongeveer 4 maanden na de bevalling goed te dragen. Als je daarna nog steeds de buikwikkel wilt omdoen is het goed er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

BENGKUNG BELLY BIND PAKKET

Vrouw van de Roos komt bij jou thuis om je volledig in de watten te leggen en je kwetsbare buik op een zachte manier te helpen in het herstel na de geboorte van je kindje.

150 minuten

€ 185,00

Het pakket bestaat uit:

  • vertellen van het geboorteverhaal
  • verwarmende moxa
  • helende buikmassage
  • castorolie buikpakking
  • zachte voetmassage
  • bengkung buikwikkeling
  • geneeskrachtige thee met iets lekkers
  • instructie om jezelf in te binden

Wil je een extra of losse sessie? Dat kan altijd! Overleg hiervoor met Vrouw van de Roos.

Je hoeft géén borg te betalen bij Vrouw van de Roos

Let op: Als je de doek schoon en ongeschonden hebt ingeleverd tel ik geen extra kosten!

VAGINAAL STOOMBAD

*Alleen in combinatie met buikbinden.

Een verzachtend en rustgevend vaginaal stoombad is een ultiem relax-moment in de hectiek van de kraamtijd. Er wordt voor je gezorgd in een warme setting, vooraf een meditatie of visualisatie gevolgd door  rustgevende muziek terwijl je baarmoeder en perineum helend worden gestoomd. Zachtjes wordt je buikholte van binnenuit uitgenodigd om verder op te schonen en los te laten. Speciale kruiden, van “Pure Nature know” , Zij heeft haar kruiden zorgvuldige biologisch gekweekt! Ze doen hun werking en helpt het zelf genezend vermogen een handje.

Vanaf 10 dagen na je bevalling en wanneer eventuele hechtingen zijn verwijderd of opgelost mag je plaatsnemen op jouw mooie yoni steam kruk!

Ik neem een prachtige yoni steam kruk van “Alruna” mee . Bij bekkenklachten adviseer ik je een yonisteam houder voor op de WC,  Op beide mag je je als een waardige moeder op mag vertoeven! Je ontvangt een zakje kruiden en instructies om thuis te kunnen blijven stomen in de weken na de behandeling. Soms kun je een yoni steam kruk of houder  op de WC huren.

Als extra behandeling 20 tot 30 minuten zijn de kosten € 50,00 per yoni steam

Huur Yoni steam kruk of houder Toilet; €40,00                           

Review