Yoni Steaming

Vaginaal stomen.

De vagina en de baarmoeder is waar het allemaal begint.

De betekenis van Yoni

Wist je dat er heel veel verschillende betekenissen van het woord Yoni zijn? Van bron van het leven, vagina tot oorsprong en rustplaats Het vrouwelijk voortplantingssysteem omvat de vulva, de vagina, de baarmoeder en de eierstokken. Yoni is zo mooi verwoord. Een heilige en eerbiedige plek van ons vrouw-zijn.

Oorsprong en geschiedenis

Het woord Yoni is eeuwenoud en komt uit het Hebreeuws en Sanskriet. Het staat voor baarmoeder, bron en de vagina, maar het staat vooral voor vrouwelijke energie.

Vaginaal stomen is al eeuwenoud. Verwijzingen hiernaar zijn terug te vinden in alle vergeten inheemse culturen van vrouwen uit de oudheid. We halen vaak onze kennis, rituelen en behandelingen uit verre inheemse culturen, echter gebruikten ze o.a. het vaginale stomen ook in onze oude Westerse en Europese wereld, bij de Kelten, de tijd van de Vikings en de oude Germanen. We zijn het vergeten in Europa. Er zijn verhalen dat de kruidenkennis en dat het stomen rond de middeleeuwen en de heksenjacht is verboden door de kerk. De echte bewijzen vindt je niet terug. Het zou mij niets verbazen omdat in die tijd veel dingen voor vrouwen verboden werden.

Gelukkig voor ons vrouwen is deze kennis niet helemaal verloren gegaan, en gaan we de oude rituelen en gebruiken steeds meer eren! Vooral ook omdat hier de resultaten die met het stomen behaald worden, zorgen dat vrouwen over de hele wereld vandaag de dag nog steeds gebruik maken van deze methode. In sommige delen in de wereld heb je YONI-salons, waar je zulke behandelingen kunt boeken, net zoals je naar de kapper of schoonheidsspecialiste gaat. Zo belangrijk vinden ze het welzijn van de vrouwelijke delen.

Take care of your Yoni

Dit is één van de redenen dat het woord Yoni super upcoming is de laatste jaren. We willen goed voor onze Yoni zorgen en omdat Vrouw van de Roos verbonden is met het vrouw-zijn wil zij daar graag aandacht aangeven. Het zorgt voor het WELZIJN van jou fysieke, mentale en energetische lichaam. Liefdevolle verzachtende aandacht voor “de bron van het leven”.

Waarom vaginaal stomen?

Er zijn verschillende en belangrijke redenen waarom je zou kunnen beginnen met vaginaal stomen: 

 • Je kunt om spirituele of psychologische reden beginnen met stomen zoals healing, verzachting, acceptatie, ontspanning en liefde voor de baarmoeder, vagina en jouw (intieme) persoonlijke kracht.
 • Of je begint met stomen om een meer lichamelijke reden zoals menstruatie klachten, na de bevalling, vaginale droogte, ongewenste geurtjes en andere vaginale klachten of een te korte menstruatiecyclus.
 • Ook wordt het ingezet om het baringsproces te ondersteunen. Het postpartum stomen.
 • Heb je te maken met verlies, rouw of een trauma, dan werkt vaginaal stomen helend in je verwerkingsproces.
 • Tijdens het wonderlijke baarmoeder heling ritueel werkt en helpt het je ook om de vrouwenlijn in je familie te helen.

Zo werkt het

Iedereen kent het begrip stomen bijv. als je last hebt van een ernstige verkoudheid of van je luchtwegen. Je maakt voor jezelf een pan kokend water met helende kruiden en gaat onder een doek met je hoofd hangen boven de damp, of je neemt een stomende douche. Dit effect werkt wonderbaarlijk, want het geeft verlichting aan je neusholten en de luchtwegen.

Bij vaginaal stomen gebeurt in principe hetzelfde, maar dan via de slijmvliezen van de vagina. Je gaat met je vagina boven een warme thee van helende kruiden zitten.

De damp van de thee komt via je yoni naar binnen en wordt door je slijmvliezen en de bloedbaan opgenomen. Dit heeft ook direct effect op je baarmoeder en je eierstokken.

Vaginaal stomen brengt bewustzijn en ontspanning in de vagina.
De zachte stoom voelt prettig aan en verwarmt en ontspant de vagina, baarmoedermond en de bekkenbodem spieren. De warme stoom verzacht en versterkt jouw vrouwelijke energie, zelfliefde en de liefde voor het vrouw-zijn.

Lichamelijk helpt v-stomen het lichaam o.a. bij de reiniging van de baarmoeder. Dit is ook de reden waarom V-stomen menstruatieklachten en klachten na de geboorte van je kindje kan verminderen. Stoom staat erom bekend dat het een perfect reinigingsmiddel is en dat het doorwerkt op celniveau. De warme stoom en kruiden kunnen een verzachtende en helende werking hebben op zowel de baarmoeder als de vagina.

Vaginaal stomen brengt bewustzijn en ontspanning in de vagina. De zachte stoom voelt prettig aan en verwarmt en ontspant de vagina, baarmoedermond en de bekkenbodem spieren. De warme stoom verzacht en versterkt jouw vrouwelijke energie, zelfliefde en de liefde voor het vrouw-zijn.

Lichamelijk helpt v-stomen het lichaam o.a. bij de reiniging van de baarmoeder. Dit is ook de reden waarom V-stomen menstruatieklachten en klachten na de geboorte van je kindje kan verminderen. Stoom staat erom bekend dat het een perfect reinigingsmiddel is en dat het doorwerkt op celniveau. De warme stoom en kruiden kunnen een verzachtende en helende werking hebben op zowel de baarmoeder als de vagina.

Vaginaal stomen bij Vrouw van de Roos - 1 op 1 Sessie

Consult

Heb je een specifieke reden om te gaan stomen en/of wil je een persoonlijk stoomprogramma?
Na het consult heb je een persoonlijk stoomprogramma waar je zelf mee aan de slag kunt.

V-stomen bij klachten

Een stoomprogramma kan ondersteuning bieden bij:

 • Een korte cyclus (27 dagen of korter)
 • HPV
 • Vaginale herpes
 • Urineweginfecties
 • Schimmelinfecties en bacteriële infecties
 • 2 periodes per maand of tussentijdsbloeden
 • Postpartum periode
 • Krampen, klonten en bruin/zwart bloedverlies
 • PMS
 • Keizersnede
 • Menstruatie van 5 dagen of langer
 • Het geven van borstvoeding
 • Heftig bloedverlies

Hoe ziet het consult eruit?

Tijdens het consult bespreken we uitvoerig jouw intakeformulier, wensen en vragen.
Aan de hand hiervan ga ik een stoomprogramma samenstellen.

Het consult kan zowel via zoom als telefonisch plaatsvinden.

Hoe ziet een stoomprogramma eruit?

Een stoomprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • de duur van de stoomsessies
 • de regelmaat van de stoomsessies
 • de gepaste kruiden

Wanneer je deze 3 weet gaan we aan de slag. De 1ste behandeling begeleid ik jou bij je thuis in je vertrouwde omgeving. Daarna mag je dit zelf doen met het programma om zo jouw wensen en doelen te kunnen behalen. Na deze 1 op 1 sessie kunnen we samen evalueren welk resultaat het heeft gehad.

Prijs €75