Scar care behandelingen

De zorg voor de moeder na een keizersnede.

Vrouw van de Roos biedt POSTPARTUM ZORG voor ALLE moeders. Moeders die een medische ingreep zoals een keizersnede hebben gehad, hebben vaak extra aandacht nodig in haar herstel. Alles beïnvloed het welzijn van je moederschap. Met deze reden biedt VROUW van de ROOS deze extra zorg aan.

VOOR EEN GOEDE VOORBEREIDING:

Mocht jij al weten dat je een geplande keizersnede krijgt. Vrouw van de Roos geeft jou informatie mee waar je  thuis al mee aan de slag kunt gaan.!

Wat is een keizersnede?

en keizersnede is een chirurgische ingreep om een baby via de buikwand ter wereld te brengen wanneer een veilige vaginale bevalling niet mogelijk is. Een keizersnede kan je van tevoren plannen of soms beslist de gynaecoloog tijdens de arbeid om een keizersnede uit te voeren. Er zijn meer risico’s aan verbonden dan aan een vaginale bevalling en de herstelperiode is langer

Na de keizersnede heb jij de focus op je kindje en vergeet je vaak de focus te leggen op het herstel van het litteken. Helemaal logisch!

Ben je meer dan 4 maanden geleden bevallen van een prachtig kindje? Dan is het nu tijd om aandacht te geven aan het litteken.

Heb je last van jouw litteken? Merk je onder andere pijn, jeuk, gevoeligheid of juist gevoelloos, roodheid of zwelling? Heb je beperkte mobiliteit en stijfheid door het litteken? Met een Scar Care behandeling gaan we er samen mee aan de slag.

Heb je last van jouw litteken? Merk je onder andere pijn, jeuk, gevoeligheid of juist gevoelloos, roodheid of zwelling? Heb je beperkte mobiliteit en stijfheid door het litteken? Met een Scar Care behandeling gaan we er samen mee aan de slag.

Waarom zou je kiezen voor een Scar care behandeling:

Het biedt je vele voordelen, namelijk;

Door het litteken van een keizersnede te behandelen met de Scar Care behandeling, heeft het naast een positieve werking op mentaal gebied ook zeker andere voordelen:

 

 • De doorbloeding wordt gestimuleerd, dus het zal minder koud en doof aanvoelen.
 • Het uiterlijk van het litteken verbetert, zowel de kleur als oneffenheden.
 • Het vergroot het comfort van het litteken. Bijvoorbeeld minder last met uitstrekken of strakke spijkerbroeken.
 • Het helpt om de huid te hydrateren en te voeden.
 • Littekenweefsel wordt soepeler.
 • Er wordt nieuw collageen aangemaakt.
 • Verklevingen worden minder en voelt dus minder hobbelig onder het litteken.

Vrouw van de Roos neemt je mee en biedt extra begeleiding rond een keizersnede bevalling, met verschillende behandel methoden

Na de intake bespreken we samen wat de beste behandelmethode is voor jou. En wat voor jou goed voelt!

 De  methodes die mogelijk zijn:

 • Masseren, buik,  rug, achterzijde bekken, lenden en litteken
 • Cuppen (zacht vacuüm zuigen van de huid met zachte en kleine cuppingtools)
 • Moxeren  (verwarmen met moxa stick)
 • Tapen (zorgt voor rek en vocht verspreiding na de behandeling)
 • Gerichte oefeningen voor beter herstel
 • Oliën die de huid beter laten herstellen

Wil jij graag van je klachten afkomen rondom je litteken van de keizersnede?

Zet de stap en laten we er samen naar kijken en werken aan een beter herstel!

Tevens is het mogelijk om naast deze behandelingen een traject aan te gaan, als jij merkt dat jij jouw bevalling als traumatisch hebt ervaren

Met name begeleiding na een MEDISCHE INGREEP o.a. bij een  SPOED KEIZERSNEDE is de kans groter dat jij dit achteraf zo ervaart.

.Wat is een spoedkeizersnede?

Soms blijkt pas tijdens de bevalling dat een spoedkeizersnede nodig is: tijdens de ontsluiting, als er kans is op een zuurstoftekort bij de baby. Ook wanneer tijdens het persen het hoofdje van de baby niet diep genoeg ligt, is een keizersnede beter.

Je begrijpt dat je in een onverwachte situatie komt waar van alles gebeurt en waar je achteraf bemerkt dat dit heel veel met je gedaan heeft

Vrouw van de Roos biedt Herstelgesprekken aan, volgens de “ZO BEVAL IK” methode na een trauma