ZO BEVAL IK methode

Een waardevolle aanvulling voor moeders die alles rondom de geboorte van hun kind als traumatisch ervaren hebben

Welkom

Ben jij aanstaande, al (lang) moeder of geraakt door het moederschap bij verlies of abortus? Dan biedt Vrouw van de Roos voor jou hulp ! Ik ben verbonden met de https://zobevalik.nl/voormoeders/. Vanaf 2009 is de oprichtster van dit commitment, Brun Kuijper, zich gaan specialiseren in de gezondheid van moeders rondom de geboorte van hun kind(eren). Dankzij haar ruim 10 jarig wetenschappelijk onderzoek, waarbij meer dan 600 gesprekken met moeders zijn geanalyseerd en beschreven in het boek ZO BEVAL IK, is er een op bewijs gebaseerde behandeling om geboortetrauma’s te voorkomen en te herstellen na trauma en/of verlies rondom de geboorte. Onze werkwijze spreekt de kracht van vrouwen aan, wat juist zo gemist wordt en de traumapreventie en de hersteltherapie effectief maken. Het herstelteam richt zich op vrouwen die (soms jaren later) onbegrepen klachten ontwikkelen na de geboorte van hun kind. Met de geboortetrauma therapie kun je daarvan herstellen en dat is een beter alternatief dan de EMDR therapie die veel wordt toegepast. Wij werken met het herstelgesprek, wat een beschermde behandeling is. Kijk voor meer informatie bij de geboortetraumatherapie of luister deze podcast van een van onze teamleden. Zij vertelt hoe het herstelgesprek werkt vanuit eigen ervaring.

Het werk van ons preventieteam staat beschreven in de Brochure voor aanstaande en net bevallen moeders om geboortetrauma’s te voorkomen en bespreekbaar te maken. Je vindt het preventieteam op de site Zobevalik 

De geboortetrauma therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogens. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Welke klachten worden behandeld? Aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding en verlies. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit.

Het herstelgesprek

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. Zo ontstaan functionele verbindingen, stressreductie en psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stress systeem tot rust komt en dit alle organen en systemen positief beïnvloedt. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en je emotionele gezondheid. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen je natuurlijke capaciteiten herstellen. Kelly vertelt in haar podcast hoe het herstelgesprek werkt vanuit eigen ervaring. Fijn om naar te luisteren en heel mooi hoe ze de werking uitlegt!

Het geregistreerde merk HERSTELGESPREK staat voor de wetenschappelijk bewezen effectieve en vriendelijke interventie in de geboortetrauma therapie voor moeders. Het gebruik representeert de kwaliteit van de (her) gecertificeerde geboortetrauma consulenten en therapeuten, die de hersteltherapie zoals beschreven op deze site toepassen. Ons doel is dat moeders herstellen met de geboortetrauma therapie, onafhankelijk van de gevolgen van het geboortetrauma. En dat lukt bij 9 op de 10 moeders na 1 of 2 herstelgesprekken. De overige vrouwen hebben meer gesprekken nodig en/of maken de therapie niet af, meestal vanwege moeilijke omstandigheden in het dagelijks leven waarop ze geen invloed hebben. Onze ervaring is dat soms al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Kosten

De Geboortetrauma therapie bestaat uit een (telefonisch) kennismakingsgesprek, een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur, drie telefonische evaluaties en tussendoor continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact. Dit hersteltraject kost 450,00 euro. Soms is een tweede herstelgesprek met evaluaties nodig, daarvoor wordt 250,00 euro extra in rekening gebracht. De kosten zijn btw vrij. Alle evaluaties worden in overleg met jou gepland. Wanneer je die afzegt, kun je een nieuwe inplannen. Het is belangrijk zelf je herstel te bevorderen en daarvoor verantwoordelijk te zijn.

Route voor moeders

Het Zobevalik Centrum biedt alles voor gezond moederschap. Daar moet je zelf wel wat voor doen en wij helpen je, ook als je het moeilijk hebt. Volg jouw route tot verbinding via de belangrijke de info  van de bijgesloten brochure met voorlichting over wat je zelf kunt doen om gezond te bevallen en moeder te zijn. Met een Online Moedergesprek maak je kennis met ons onderscheidende vermogen en met wat jij zelf belangrijk vindt. Je kunt HIER een afspraak inplannen. Ben je benieuwd naar de Zobevalik begeleiding waar we vooral aandacht hebben voor jouw emotionele gezondheid? Vrouw van de Roos biedt je het lange COACHING traject. Vrouw van de Roos kan veel betekenen voor jou in de nageboortetijd. Veel vrouwen en moeders zoeken meer verdieping in hun (gevoels)leven en relaties bij een volgende kinderwens of juist verderop, bij ziekte of burn out. In veel gevallen kan dit te maken  hebben met alles rondom de geboorte van je kindje.

Vrouw van de Roos is er voor jou als je eraan toe bent te herstellen van je zwangerschap, bevalling, nageboortetijd en misschien wel van andere negatieve ervaringen in je leven? Dat kan! Belangrijk om alles wat gebeurd is te verwerken, omdat  je gezondheid en welzijn sterk kan verbeteren. Daarvoor biedt Vrouw van de Roos de GEBOORTETRAUMA THERAPIE aan. Liever eerst kennismaken of nog nazorg ontvangen? Dat kan via een ONLINE MOEDERGESPREK!

Bij Vrouw van de Roos kun je het DoeBoek IK BEVAL IN VERTROUWEN bestellen. Bij hulpvragen over je baby kun je liefdevol problemen benaderen en vanuit een holistische kijk. Vrouw van de Roos biedt jou daar begeleiding in het https://vrouwvanderoos.nl/liefde-voor-moeder-en-kind/

Podcasts wijzen de route

PODCASTS zijn een inspirerende manier verhalen te verzamelen en te delen. Luister gratis naar deze podcast episodes over mijn reis en mijn werk voor moeders, waarin ik door Simone ben geïnterviewd. Ze zijn fijn om naar te luisteren, naar te verwijzen en te delen! Vele moeders vonden hun route tot verbinding via deze podcasts.

Deel I #30: van obstetrie verpleegkundige naar geboortetrauma therapeut en auteur.

Deel II #31: de ontwikkeling van de hersteltherapie en traumapreventie voor moeders.

Deel III #40: over het belang van geboortetraumabewustzijn.

Deel IV #41: over de onzichtbaarheid van een geboortetrauma.

Deel V #42: over het effect van traumapreventie met de Zobevalik Coaching.

Deel VI: over de rol van de partner bij het moederschap ‘Vaders hebben ook gevoel.

Deel VII: over verlies van je (ongeboren) kind volgt binnenkort.