Marie José

Een vrouw is als een roos.
Als je haar lief hebt, zal het nooit verwelken.
Als je haar slecht behandelt, verliest het zijn bloembladeren
en blijven alleen de doorns over.

De roos is als de spiraal van het leven. Vanuit de kern doe je levenservaring op. De bladeren symboliseren de mooie en minder mooie ervaringen. De minder fijne ervaringen, laten je groeien en een krachtig mens worden. In mijn leven was het lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Er was een tijd dat ik mijn bloembladeren verloor en enkel bestond uit een steel met doorns.

Doorn in het oog

Als kind groeide ik op in een zeer dominante omgeving. Mijn vader was hard voor zichzelf. Niet alleen voor zichzelf, hij was net zo hard naar zijn omgeving. Zijn goed bedoelde liefde en bezorgdheid, zijn levensverwachtingen die hij bij zijn kinderen neerlegden, zijn hele hoge lat waaraan wij en anderen moesten voldoen; dit leidde later zelfs tot zeer grensoverschrijdend gedrag. Niemand wist wat er gaande was en afspeelde in mijn omgeving. In mijn gedachten heb ik vaak, huilend, om hulp ‘geroepen’: ‘Wie komt mij uit deze mist halen?’

Mijn lief kwam in mijn leven. Hij zag mij, zoals ik echt was en voor het eerst ontving ik liefde. Hij begeleidde mij op weg naar een zelfstandiger leven, weg uit mijn omgeving. Dat lukte en onze liefde groeide. Ook in deze periode bleven de manipulaties. Ondanks dat groeide ik meer en meer in mijn eigen kracht.

Roos krijgt bloemblaadjes

Eenmaal onder de vleugels van thuis uit, kreeg mijn roos voorzichtig weer wat bloemblaadjes.
Ze waren getekend. Op wilskracht ging ik door. Die wilskracht was mijn kracht, maar tevens mijn valkuil.
Als eerste werd onze zoon geboren, een makkelijk kind. Onbewust richtte ik me meer naar buiten en raakte in onbalans. Een jaar later kwam onze dochter in ons leven. Zij was een spiegel voor mij. Alles wat er vroeger gebeurd was, kwam naar boven en uitte zich o.a. lichamelijk door bekkeninstabiliteit. Ik moest aan mezelf gaan werken! Er was iets aangeraakt in mij.

Voor het eerst in mijn leven vertelde ik wat er gebeurd was. Door te delen, mocht ik ervaren dat kwetsbaarheid de juiste kracht is en niet de muur van hardheid die jaren om me heen stond.
Zoals het gaat, werd mijn verhaal in mijn eigen omgeving altijd ontkent. Uit pure zelfbescherming was er een periode geen contact met mijn ‘thuis’.  Mijn man en kinderen liet ik altijd gaan. Dit heeft te maken met mijn onvoorwaardelijke liefde voor anderen en al wat is; DIVINE LOVE. Dit is mijn sleutel in mijn leven.

Na een zeer intensieve periode rondom mijn ouders en mijn werk, zag ik de bodem van de put. Veel emoties kwamen los en de verwijdering maakte plaats voor verbinding.

Schot in de roos

In die tijd zag ik geen lichtpuntjes. Ik had een burn-out. Mijn huisarts gaf me geen medicijn, maar een hond op recept. Mijn hond Bearke kwam in mijn leven. Hij bracht me weer in contact met de natuur. Driemaal daags natuurhappen was een schot in de roos en zo ontstond mijn eerste bedrijf Fluitenkruid. Mijn verbinding met de natuur was herboren. Daar waar vroeger mijn pony Valerie mijn ‘psycholoog’ was, was nu Bearke mijn ‘therapeut’. Opgeslokt door ons jonge gezin was ik mijn spiegel, de connectie met de natuur, verloren.

Roos in de knop

Drie keer in mijn leven kreeg ik een waarschuwing van het universum. Op mijn 16e kreeg ik een schop van een paard met een bijna-doodervaring. Op mijn 30ste, zwanger, ontsnapte ik aan de dood bij een ongeluk. In 2017 kreeg ik een auto-ongeluk. Dit ongeluk was blijkbaar nodig om echt te gaan doen, waarvoor ik hier ben: Vrouwen begeleiden met ingrijpende levensfases van meisje (sacred menarche) tot in de overgangsfase (midwife). Vrouw van de Roos ontsprong in de knop.

Prachtige roos

Door mijn persoonlijke ervaringen, weet ik als geen ander hoe het is als:

  • je als kind, je vrouwelijkheid niet durft te omarmen
  • je als moeder al jouw kracht meegeeft aan je kind bij de geboorte
  • je als moeder niet zacht kunt landen in het moederschap

Met mijn ervaring, intuïtie en opgedane kennis als holistisch, energetisch therapeut en geboortespecialist kan ik jou op een deskundige manier begeleiden.

Ik wil jou, als vrouw, je creatiekracht en oervertrouwen teruggeven; geloven in jezelf vanuit zachtheid en liefde. Zodat jij in alle levensfases die prachtige roos kunt zijn, die je van origine bent.
 Dat is mijn grootste wens voor jou!

Warme groet,
Marie-José